Previous
Next

Näe ja koe

ITE-taiteen 10-vuotisjuhlavuosi Parkanossa

ITE-kesäkaupunki Parkanossa on jo vuosikymmenen ajan voinut kesäisin katsella mielenkiintoista kansantaidetta ulkona puistoissa ja katujen varsilla. Aivan lähiaikoina saamme näyttelyn kuraattorilta Arto Tuomiselta tietoa siitä, mitä on odotettavissa ensi kesän juhlanäyttelyltä. 

Leijonapuistosta tuli upea kohde

Leijonapuistosta tuli minigolfratoineen ja terassikahviloineen parkanolaisille mainio paikka viihtyä ja matkalaisille mukava kohde virkistäytyä Viinikanjoen maisemissa.

Ratagolfia voi Leijonapuistossa pelata täysimittaisella 18-väylän radalla. Puiston terassi puolestaan on iso, tyylikäs ja hienolla paikalla. Vanhaan hirsirakennukseen on remontoitu idyllinen kahvila Kosken Helmi, joka on sisustettu parkanolaista historiaa kunnioittaen. Puistossa voi lisäksi ihailla ITE-taidetta.

Leijonapuiston vastarannalla on kaunis luontoreitti, jota myöten pääsee uusille pitkopuille ihailemaan Lehtiskosken kuohuja. Puisto onkin osa Parkanoon rakenteilla olevaa lähiliikuntareittiä.

Parkano on osa LH Geoparkia

Kaidatvedet, Alkkianvuori ja Häädetkeidas ovat Parkanon kohteita LH Geopark -alueella, joka heinäkuussa sai UNESCO Global Geopark -statuksen

Kaidatvedet kutsuvat

Kaitojenvetten alue on erämaahenkisen jylhää ja kaunista. Alueella sijaitsee Parkanon metsämuseo, jossa voi tutustua esimerkiksi näyttelyhalliin, savottakämppään ja metsätyökoneisiin. Lisäksi läheisyydestä löytyvät luontopolku, Messukallio ja uimaranta sekä laavuja ja nuotiopaikkoja. Kaitoihinvesiin voi tutustua Vesipääskyllä risteillen.

Käpykintukka on nyt kunnossa

Käpykintukka on kaikkiaan noin seitsemän kilometrin mittainen vaellusreitti, joka kulkee Kaitojenvetten järvimaisemissa Käenkoskelta Parkanon Metsämuseolle. Käpykintukan pitkospuut on kunnostettu, ja niitä on reitillä nyt noin 900 metrin verran. Reittiä voi kätevimmin tutkia sivuilta www.lipas.fi/liikuntapaikat kirjoittamalla siellä hakukenttään Käpykintukka.

Alkkianvuorelta komeat näkymät

Alkkianvuori on Parkanon korkein kohta, 201 metriä merenpinnasta. Siellä voi luontopolkua kiertäen nähdä jääkauden jälkeisiä rantakivikoita, tihku- ja rinnesoita sekä vanhoja kalliomänniköitä.

Viinikanjoki on upea lähikalastuspaikka

Parkanon keskustan tuntumassa virtaava Viinikanjoki on erittäin suosittu kohde perhokalastajien keskuudessa. Se valittiin vuoden 2018 lähikalastuspaikaksi. 

Parkanossa tapahtuu!

Parkanon joulunavaus 20.11.

MLL Käsityömarkkinat 29.11.

PSM Fenno valtakunnallinen retkeilyajo 11.–12.6.2021

Seuraavat Pirkanmaan Erämessut pidetään Parkanossa 28.–30.5. 2021.

Parkanon tapahtumat päivittyvät tapahtumakalenteriin


Majoitu mukavasti Parkanossa