Näe ja koe

ITE-hirveetä! Parkanossa

ITE-kesäkaupunki Parkanossa voi mielenkiintoista kansantaidetta katsella turvallisesti ulkona puistoissa ja katujen varsilla. Kesän 2020 näyttelyn teema on ollut ITE Hirveetä! Parkanon näyttely on tärkeä osa valtakunnallista ITE-taiteen 20-vuotisjuhlavuotta.

 

Näyttelyn kuraattori Arto Tuominen sai mukaan todella nimekkään joukon ITE-taiteilijoita. Töistä kiinnostuneiden avuksi tehtiin myös ITE-mobiilireitti bit.ly/parkanoite20

Syksyn myötä teokset palaavat taiteilijoille, mutta Parkanossa valmistaudutaan jo ensi kesän näyttelyyn, joka onkin 10-vuotisjuhlanäyttely.

 

Parkanossa tapahtuu!

International Forest Therapy Days 21.–27.9.2020.

Art Festivo -musiikki- ja kulttuuritapahtuma 1.–10.10.2020. Odotettu Kirka-musikaali on luvassa Parkanoon 9.10., jolloin Suomen Musiikkiteatteri esittää sen Kaarnan Wrede-salissa. Art Festivo -viikon aikana päästään nauttimaan myös Euga-mieskuorosta, Nina Kaitarannan sekä Elisa Laihon yhteiskonsertista ja TubeTourin 5-vuotiskiertueesta. Jani Paulamäki vie seniorikonsertit vanhuspalveluiden asumisyksiköihin. Kihniön Puumilassa konsertoivat Jyrki ja Maija Anttila.

Ennakkolippuja tapahtumaan voi ostaa Parkanon ja Kihniön kirjastoista. Kirka-musikaalin liput tulevat myyntiin myös TicketMasterin kautta ja TubeTourin ennakkolippu.comin kautta.

Parkanon joulunavaus 20.11.

MLL Käsityömarkkinat 29.11.

PSM Fenno valtakunnallinen retkeilyajo 11.–12.6.2021

Seuraavat Pirkanmaan Erämessut pidetään Parkanossa 28.–30.5. 2021.

Leijonapuistosta tuli upea kohde

Leijonapuistosta tuli minigolfratoineen ja terassikahviloineen parkanolaisille mainio paikka viihtyä ja matkalaisille mukava kesäkohde virkistäytyä Viinikanjoen maisemissa.

Ratagolfia voi Leijonapuistossa pelata täysimittaisella 18-väylän radalla. Puiston terassi puolestaan on iso, tyylikäs ja hienolla paikalla. Vanhaan hirsirakennukseen on remontoitu idyllinen kahvila Kosken Helmi, joka on sisustettu parkanolaista historiaa kunnioittaen. Puistossa voi lisäksi ihailla ITE-taidetta.

 

Leijonapuiston vastarannalla on kaunis luontoreitti, jota myöten pääsee uusille pitkopuille ihailemaan Lehtiskosken kuohuja. Puisto onkin osa Parkanoon rakenteilla olevaa lähiliikuntareittiä.

Parkano on osa LH Geoparkia

Kaidatvedet Metsämuseoineen sekä Alkkianvuori ovat Parkanon pääkohteita Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark -alueella, jolle heinäkuun alussa saatiin UNESCO Global Geopark -status. Parkano on siis nyt virallisesti osa Suomen toista Geoparkia, joka kuuluu maailman 163 Geoparkin verkostoon.

– Tämä on hieno kansainvälinen tunnustus alueemme geologisille ja kulttuurisille luontoarvoille, toteaa LH Geopark -yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, Parkanon kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma.

Lauhanvuori–Hämeenkangas Geoparkin teema on kehitys muinaisesta vuoristoseudusta laakeaksi suomaaksi.

Kaidatvedet kutsuvat

Kaitojenvetten alue on erämaahenkisen jylhää ja kaunista. Alueella sijaitsee Parkanon Metsämuseo, jossa voi tutustua esimerkiksi näyttelyhalliin, savottakämppään ja metsätyökoneisiin. Lisäksi läheisyydestä löytyvät luontopolku, Messukallio ja uimaranta sekä laavuja ja nuotiopaikkoja. Kaitoihinvesiin voi tutustua Vesipääskyllä risteillen.

Käpykintukka on nyt kunnossa

Käpykintukka on kaikkiaan noin seitsemän kilometrin mittainen vaellusreitti, joka kulkee Kaitojenvetten järvimaisemissa Käenkoskelta Parkanon Metsämuseolle. Käpykintukan pitkospuut on juuri kunnostettu, ja niitä on reitillä nyt noin 900 metrin verran. Reittiä voi kätevimmin tutkia sivuilta www.lipas.fi/liikuntapaikat kirjoittamalla siellä hakukenttään Käpykintukka.

Alkkianvuorelta komeat näkymät

Alkkianvuori on Parkanon korkein kohta, 201 metriä merenpinnasta. Siellä voi luontopolkua kiertäen nähdä jääkauden jälkeisiä rantakivikoita, tihku- ja rinnesoita sekä vanhoja kalliomänniköitä.

 

Viinikanjoki on upea lähikalastuspaikka

Parkanon keskustan tuntumassa virtaava Viinikanjoki valittiin vuoden 2018 lähikalastuspaikaksi. Se on erittäin suosittu kohde perhokalastajien keskuudessa.

 

Parkanon tapahtumat päivittyvät tapahtumakalenteriin

 

Majoitu mukavasti Parkanossa