Näe ja koe

Näe ja koe tapahtumarikas Parkano ihan ITE!

Parkano on virallinen ITE-kesäkaupunki. Tutustu yllättävään ITE-taiteeseen ja nauti samalla Parkanon keskusta-alueen kauniista järvi- sekä jokimaisemista. Kesäksi 2020 on Parkanoon luvassa ITE Hirveetä -näyttely.

Kesällä 2019 Parkanossa koettiin esimerkiksi huikeat Pirkanmaan Erämessut, Moottorisahaveiston SM-kisat, Erämelonnan SM-kisat, Suomi Meloo -tapahtuma, Helahurinat, ParCode LANit, Paroonin Birskeet karaokekilpailuineen sekä Maailmanmestari torilla -tapahtuma, Pohjois-Parkanon Maalaismarkkinat, LiekkiYö, Ihminen luonnossa -viikko ja LiekkiRock.

Moottorisahaveiston SM-kisat Pirkanmaan Erämessuilla

 

Maailmanmestari torilla -tapahtuma

 

Wanhat koneet Vahojärvellä

 

LiekkiYö

 

Ihminen luonnossa

 

LiekkiRock

Liiku luonnossa…

Kaidatvedet kutsuvat

Kaitojenvetten alue on erämaahenkisen jylhää ja kaunista. Alueella sijaitsee Parkanon metsämuseo, jossa voi tutustua esimerkiksi näyttelyhalliin, savottakämppään ja metsätyökoneisiin. Lisäksi läheisyydestä löytyvät luontopolku, Messukallio ja uimaranta sekä laavuja ja nuotiopaikkoja. Kaitoihinvesiin voi tutustua Vesipääskyllä risteillen.

Alkkianvuorelta komeat näkymät

Alkkianvuori on Parkanon korkein kohta, 201 metriä merenpinnasta. Siellä voi luontopolkua kiertäen nähdä jääkauden jälkeisiä rantakivikoita, tihku- ja rinnesoita sekä vanhoja kalliomänniköitä.

Parkano mukana Geopark-hankkeessa

Kaidatvedet, Alkkianvuori ja Häädetkeidas ovat Parkanon kohteita Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark -alueella, jolle on haettu Unescon statusta.

Viinikanjoki vuoden lähikalastuspaikka

Parkanon keskustan tuntumassa virtaava Viinikanjoki valittiin vuoden 2018 lähikalastuspaikaksi. Se on erittäin suosittu kohde perhokalastajien keskuudessa. Alueella toimii myös kesäkahvila.

Tutustu Parkanon muihin tapahtumiin

Majoitu mukavasti