Näe ja koe

ITE-hirveetä! kutsuu Parkanoon

ITE-kesäkaupunki Parkanossa voi mielenkiintoista kansantaidetta katsella turvallisesti ulkona puistoissa ja katujen varsilla. Kesän 2020 näyttelyn teema on ITE Hirveetä! Parkanon näyttely on tärkeä osa valtakunnallista ITE-taiteen 20-vuotisjuhlavuotta.

 

Näyttelyn kuraattori Arto Tuominen on saanut mukaan todella nimekkään joukon ITE-taiteilijoita. Töistä kiinnostuneiden avuksi on tehty myös ITE-mobiilireitti, joka löytyy osoitteesta bit.ly/iteparkano

Koronaepidemian takia monet kesätapahtumat on Parkanossakin jouduttu perumaan tältä kesältä, mutta syksymmällä alkaa taas tapahtua. 

LiekkiYö on kuitenkin tutulla paikallaan elokuussa. 21.8.2020 ollaan taas ihan liekeissä Parkanon torilla, kun lavalle nousevat Suvi Teräsniska, Erja Lyytinen, Irina, Jorma Kääriäinen ja Mikko Mäkeläinen.

Ihminen luonnossa -viikkoa vietetään 21.–29.8.2020. Ohjelmassa on tänä vuonna mm. Susiseminaari Käenkoskikeskuksessa, Riiarinnan metsäkonsertti Metsämuseolla ja Perinnepäivä SyVillassa. Tapahtumassa on myös mahdollisuus kokea Kaidatvedet kaverin kanssa kanootilla.

 

Art Festivo -musiikki- ja kulttuuritapahtuma on siirretty pidettäväksi 1.–10.10.2020.

Seuraavat Pirkanmaan Erämessut pidetään Parkanossa 28.–30.5. 2021.

 

Leijonapuistosta tulee upea kohde

Viinikanjoen komeisiin maisemiin rakennetaan parhaillaan minigolfrataa, ja tavoitteena on, että pelaamaan päästään juhannuksena. Samaan aikaan on puistoon avautumassa myös kesäterassi, jonne voi poiketa jäätelölle tai virvokkeelle pelaamisen lomassa. Puistossa voi lisäksi ihailla ITE-taidetta.

Leijonapuiston vastarannalla on kaunis luontoreitti, jota myöten pääsee uusille pitkopuille ihailemaan Lehtiskosken kuohuja.

Kaidatvedet kutsuvat

Kaitojenvetten alue on erämaahenkisen jylhää ja kaunista. Alueella sijaitsee Parkanon metsämuseo, jossa voi tutustua esimerkiksi näyttelyhalliin, savottakämppään ja metsätyökoneisiin. Lisäksi läheisyydestä löytyvät luontopolku, Messukallio ja uimaranta sekä laavuja ja nuotiopaikkoja. Kaitoihinvesiin voi tutustua Vesipääskyllä risteillen.

Käpykintukka on nyt kunnossa

Käpykintukka on kaikkiaan noin seitsemän kilometrin mittainen vaellusreitti, joka kulkee Kaitojenvetten järvimaisemissa Käenkoskelta Parkanon Metsämuseolle. Käpykintukan pitkospuut laitettiin tänä keväänä kuntoon, ja niitä on reitillä nyt noin 900 metrin verran. Reittiä voi kätevimmin tutkia sivuilta www.lipas.fi/liikuntapaikat kirjoittamalla siellä hakukenttään Käpykintukka.

Alkkianvuorelta komeat näkymät

Alkkianvuori on Parkanon korkein kohta, 201 metriä merenpinnasta. Siellä voi luontopolkua kiertäen nähdä jääkauden jälkeisiä rantakivikoita, tihku- ja rinnesoita sekä vanhoja kalliomänniköitä.

Parkano mukana Geopark-hankkeessa

Kaidatvedet, Alkkianvuori ja Häädetkeidas ovat Parkanon kohteita Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark -alueella, jolle on haettu Unescon statusta.

Viinikanjoki on upea lähikalastuspaikka

Parkanon keskustan tuntumassa virtaava Viinikanjoki valittiin vuoden 2018 lähikalastuspaikaksi. Se on erittäin suosittu kohde perhokalastajien keskuudessa.

 

Parkanon tapahtumat päivittyvät tapahtumakalenteriin

 

Majoitu mukavasti Parkanossa