Previous
Next

Puhdas koulu

Kaarna teki unelmasta totta! Se on kaikille Parkanon koululaisille pienimmästä suurimpaan puhdas ja turvallinen paikka tulla oppimaan, kasvamaan ja kehittymään yhdessä. Samalla se on kaikille parkanolaisille ja lähialueen asukkaille upea paikka harrastaa, viihtyä ja kehittää itseään.

Parkanon lukio on laadukas monella mittapuulla arvioiden – sopivan kokoinen lukio, jossa saa yksilöllistä opetusta. Kaarnassa auditorio ja sen sydän eli stage innostavat upeisiin suorituksiin oppilaita, jotka valitsevat esittävien taiteiden painotuksen ja yhdistävät opintonsa musiikki- ja teatteriharrastukseen. Yhtä upeat puitteet Kaarna tarjoaa urheilupainotukselle, joka tuo uutta twistiä lukio-opintoihin. Salibandy-, eSport- ja jääkiekkopainotus tarjoavat mahdollisuuden harrastaa urheilua tavoitteellisesti opintojen ohessa. Kaupunki kustantaa painotuksen valinneen opiskelijan harrastamisen myös vapaa-ajalla.

Perusopetuksessa Kaarnan muuntojoustavat oppimisympäristöt edistävät yhdessä tekemistä ja yhteisopettajuutta. Lasten kasvua ja kehitystä tuetaan tässä koulussa suurella sydämellä. Koulupäivässä on aina mukana koulun omia kasvatusohjaajia sekä oppilashuollon henkilöstöä. Kokonainen koulupäivä -ajattelun myötä lasten päivä alkaa koulun tarjoamalla aamiaisella ja jatkuu opetuksen kautta iltapäivän kerhoihin.

Kaarna taipuu moneksi. Kouluajan ulkopuolella sen monipuoliset tilat kokoavat kaikenikäiset kuntalaiset liikkumaan ja harrastamaan. Wrede-salissa on jo ehditty kokea huikeita hetkiä niin konserteista kuin esittävästä taiteestakin nauttien. Liikuntasalissa on pelattu yhtä innokkaasti junnusäbää kuin kakkosdivarin salibandyakin. Sijansa rakennuksesta ovat löytäneet monenlaiset ryhmät lasten taidekasvatuksesta aikuisten käsityöpiireihin. Seurat ja yhdistykset ovat ottaneet hienosti vastaan mahdollisuuden vuokrata auditoriota omiin tilaisuuksiinsa.

Muut koulutusmahdollisuudet Parkanossa: