Näe ja koe

ITE-hirveetä! kutsuu Parkanoon

ITE-kesäkaupunki Parkanossa voi mielenkiintoista kansantaidetta katsella turvallisesti ulkona puistoissa ja katujen varsilla. Kesän 2020 näyttelyn teema on ITE Hirveetä! Parkanon näyttely on tärkeä osa valtakunnallista ITE-taiteen 20-vuotisjuhlavuotta.

 

Näyttelyn kuraattori Arto Tuominen on saanut mukaan todella nimekkään joukon ITE-taiteilijoita. Töistä kiinnostuneiden avuksi on tehty myös ITE-mobiilireitti, joka löytyy osoitteesta bit.ly/parkanoite20

Parkanossa tapahtuu!

Paroonin Birskeet bailataan torilla 10.–11.7.

Pohjois-Parkanon Maalaismarkkinoille kokoonnutaan Erkalaan 9.8.

LiekkiYössä 21.8. lavalle nousevat Suvi Teräsniska, Erja Lyytinen, Irina, Jorma Kääriäinen ja Mikko Mäkeläinen. Tapahtuma siirtyy torilta Pahkalanniemen urheilukentälle, jossa turvavälit on tarvittaessa helpompi toteuttaa.

Ihminen luonnossa -viikkoa vietetään 21.–29.8. Ohjelmassa on tänä vuonna mm. Susiseminaari Käenkoskikeskuksessa, Riiarinnan metsäkonsertti Metsämuseolla ja Perinnepäivä SyVillassa. Tapahtumassa on myös mahdollisuus kokea Kaidatvedet kaverin kanssa kanootilla.

Paroonin Perhokunkku 23.8. Viinikajoella.

International Forest Therapy Days 21.–27.9.2020.

Liekkirock 09/2020.

Art Festivo -musiikki- ja kulttuuritapahtuma 1.–10.10.2020. Odotettu Kirka-musikaali on luvassa Parkanoon 9.10., jolloin Suomen Musiikkiteatteri esittää sen Kaarnan Wrede-salissa. Art Festivo -viikon aikana päästään nauttimaan myös Euga-mieskuorosta, Nina Kaitarannan sekä Elisa Laihon yhteiskonsertista ja TubeTourin 5-vuotiskiertueesta. Jani Paulamäki vie seniorikonsertit vanhuspalveluiden asumisyksiköihin. Kihniön Puumilassa konsertoivat Jyrki ja Maija Anttila.

Ennakkolippuja tapahtumaan voi ostaa Parkanon ja Kihniön kirjastoista. Kirka-musikaalin liput tulevat myyntiin myös TicketMasterin kautta ja TubeTourin ennakkolippu.comin kautta.

Parkanon joulunavaus 20.11.

MLL Käsityömarkkinat 29.11.

PSM Fenno valtakunnallinen retkeilyajo 11.–12.6.2021

Seuraavat Pirkanmaan Erämessut pidetään Parkanossa 28.–30.5. 2021.

Leijonapuistosta tuli upea kohde

Leijonapuistosta tuli minigolfratoineen ja terassikahviloineen parkanolaisille mainio paikka viihtyä ja matkalaisille mukava kohde virkistäytyä Viinikanjoen maisemissa.

Ratagolfia voi Leijonapuistossa pelata täysimittaisella 18-väylän radalla. Puiston terassi puolestaan on iso, tyylikäs ja hienolla paikalla. Vanhaan hirsirakennukseen on remontoitu idyllinen kahvila Kosken Helmi, joka on sisustettu parkanolaista historiaa kunnioittaen. Puistossa voi lisäksi ihailla ITE-taidetta.

 

Leijonapuiston vastarannalla on kaunis luontoreitti, jota myöten pääsee uusille pitkopuille ihailemaan Lehtiskosken kuohuja. Puisto onkin osa Parkanoon rakenteilla olevaa lähiliikuntareittiä.

Kaidatvedet kutsuvat

Kaitojenvetten alue on erämaahenkisen jylhää ja kaunista. Alueella sijaitsee Parkanon metsämuseo, jossa voi tutustua esimerkiksi näyttelyhalliin, savottakämppään ja metsätyökoneisiin. Lisäksi läheisyydestä löytyvät luontopolku, Messukallio ja uimaranta sekä laavuja ja nuotiopaikkoja. Kaitoihinvesiin voi tutustua Vesipääskyllä risteillen.

Käpykintukka on nyt kunnossa

Käpykintukka on kaikkiaan noin seitsemän kilometrin mittainen vaellusreitti, joka kulkee Kaitojenvetten järvimaisemissa Käenkoskelta Parkanon Metsämuseolle. Käpykintukan pitkospuut laitettiin tänä keväänä kuntoon, ja niitä on reitillä nyt noin 900 metrin verran. Reittiä voi kätevimmin tutkia sivuilta www.lipas.fi/liikuntapaikat kirjoittamalla siellä hakukenttään Käpykintukka.

Alkkianvuorelta komeat näkymät

Alkkianvuori on Parkanon korkein kohta, 201 metriä merenpinnasta. Siellä voi luontopolkua kiertäen nähdä jääkauden jälkeisiä rantakivikoita, tihku- ja rinnesoita sekä vanhoja kalliomänniköitä.

Parkano mukana Geopark-hankkeessa

Kaidatvedet, Alkkianvuori ja Häädetkeidas ovat Parkanon kohteita Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark -alueella, jolle on haettu Unescon statusta.

Viinikanjoki on upea lähikalastuspaikka

Parkanon keskustan tuntumassa virtaava Viinikanjoki valittiin vuoden 2018 lähikalastuspaikaksi. Se on erittäin suosittu kohde perhokalastajien keskuudessa.

 

Parkanon tapahtumat päivittyvät tapahtumakalenteriin

 

Majoitu mukavasti Parkanossa